varför blir man så populär som stor tjej bland småbarn?

Full rulle. Nej kanske inte, men fullt med kalas har det varit i princip hela eftermiddagen i alla fall. Min älskade lillasyster fyller nämligen åtta år idag!

Efter skolan som vi för övrigt inte gjorde någonting i och fick sluta typ två timmar tidigare så drog jag hem för jag tänkte hjälpa mina föräldrar med Nellies barnkalas som höll på. När jag klev av bussen typ 100m bort så hörde jag pappa skrika "NU ÄR DET MAAAT!" och massa barn skrikandes glatt i kör. Haha! Då visste jag vad som väntade mig. Det blev en kämpig eftermiddag med ALLA Nellies klasskompisar plus tre till. Alla killar sprang runt som galningar efter mig och ville leka, brottas, kittlas och allt vad de nu gjorde. Varför blir man alltid så populär som stor tjej bland massa småbarn? Haha! Alla barn attackerade mig, en försökte lyfta upp mig (och han lyckades!!), jag blev livrädd och satte mig på marken, självklart rusar alla emot mig och skriker "KITTLA HENNEEEE!". Panik! Och alla slängde sig över mig. Huuuu! Några killar lekte att dom var mina hundar och följde krypandes efter mig precis vart jag än gick. Men seriöst, gud vad söta dom är! Och alla tjatade i ett, inte en lugn stund. Men fy vad roligt det var, verkligen! Någon timma senare kom några släktingar hit och firade Nellie litegrann :)


Men hörrni, nu blire sängen för min del. Ska till Trädet med församlingen imorgon och vara där hela dagen!

diktar-annie. varför inte? ;)

image292  image292  image292
haha, läcker pose verkligen. anniestyle på benen där.

Idag har jag haft min allra sista textilslöjdlektion (titta vad duktig jag är, inte syslöjd.). Det känns otroligt skönt, men ändå lite sorgligt. Våran lärare sa att vi är klassen hon kommer sakna allra mest! Gulligt.
Jag fick även reda på att jag fick G+ på muntliga nationella i svenskan. Jag är riktigt nöjd! För muntliga grejer är inte min grej, verkligen inte. Min lärare frågade om jag brukar skriva mycket självständigt, typ dikter o så. När jag sa att jag inte brukade det så sa hon att hon trodde att jag skulle vara riktigt duktig på det. Haha. Vad säger ni, ska jag bli diktar-annie? ;) No, jag tror inte riktigt det va.
Presentköp till Nellie har jag också hunnit med. Sketongen fyller ju hela åtta år imorgon.

natti

idag har jag:

  •  varit i skolan.
  • köpt tyg till min maskeradkostym.
  • varit hos farmor.
  • vunnit över farmor i fia!
  • varit övergrinig av trötthet.



  • nu ska jag:
    SOVA!



     


    kalas!

    Kalaset blev riktigt roligt! Trots att jag började tvivla lite halvt på att vi ens skulle komma ut när vi var halvvägs framme eftersom det blev något fel på motorn, typ överhettad. Mätarn stod på max och det kom upp ett meddelande om att vi var tvungna att stanna omgående! Lite läskigt måste jag erkänna. Men efter några tittar i motorhuven och ett telefonsamtal senare kunde vi konstatera att det inte verkade vara någon fara och körde därför vidare. Och kom fram! God mat, glatt folk och rolig kubbmatch som dessvärre blev förlust tillslut, bara för att jag inte träffade kungen. Synd! Men vad gör det om hundra år? Grattis på farbror Johnny förresten, om jag har glömt skriva det.
    Vi fick titta på hans kalvar! Eller ja.. hans och hans. Hans kors kalvar förstås. Riktigt supersöta! På tal om det.. har jag berättat att våran kanin har fått ungar? I Onsdagsmorse! Helsöta. Dock helt nerbäddade i Pelles päls, men snart blir de större och mysigare :)


    Förresten så har polisen hittat den försvunne Mikaels kropp i en gödselbrunn mellan Skara och Skövde. Snacka om läskigt. Tänker på hans anhöriga!
    En till sorglig sak som vi fick reda på förut när vi kom till kalaset var att min giftasfasters moster dog imorse. Okej, det lät kanske invecklat. Men hon har i alla fall varit med på kalas och sånt där hos mina kusiner, och jag träffade henne senast för en vecka sen, då var hon pigg och glad. :/ Men hon har det bra där hon är nu. Vila i frid, kära Mikael och Viola!

    mors dag

    God morgon!

    Idag är det mors dag, vilket vi inte brukar fira så värst mycket, så även i år. Jag ska dock baka lite kladdkaka tänkte jag, tips på bra kladdkakerecept, någon?
    Sen ska jag försöka masa mig ner till affären för att kanske köpa någon lott eller något liknande. Inget större firande, som ni kanske märker.

    Desto större firande blir det i eftermiddag när det är 50-årskalas för min farbror! Det kan säkert bli roligt :)

    Firar ni morsdag stort?


    jag älskar dig, mamma!
    image197

    klassfotboll

    Eurovision song contest suger. Ungefär lika mycket som jag på att blogga. En tolvpoängare lyckades vi dock skrapa ihop, så vi får väl tacka Malta!

    För övrigt är jag sjukt trött nu. Jag var nämligen duktig och gick upp halv åtta imorse för att följa med och titta på Nellies klassfotboll. De vann alla sina fyra matcher! Så roligt :D Jag följer dock inte med imorgon, för i så fall måste jag upp ännu tidigare. Sen blir det 50-årskalas för min farbror!

    Nellie blev ansiktsmålad!
    image291

    sluskannie

    Ett par fingrar och tår ihjälfrusna senare kom jag äntligen hem. Jag kände mig dock som en liten slusk när jag gick igenom stan i mjukisbyxor och alldeles för stor regnjacka, osminkad och okammat hår. Haha, låter det inte otroligt fint? :) Jag brukar inte bry mig sååå mycket, men idag kändes det bara äckligt. Jag kom hem ca halv ett, underbart!

    Sen jag kom hem har jag bland annat hunnit med att göra SO-läxan, tittat färdigt på När karusellerna sover (jag hade ca 15 avsnitt kvar, så det tog ett tag) och busat lite med Nellie. Förresten är min höft lite vajsingen nu igen. Jag hatar det. Men det går väl över, det med :)

    friluftsmålning

    Mjuppmjupp, nu är jag laddad för några timmars friluftsmålning på Billingen. Not! Jag har varit vaken sen fem imorse, underbart. Haha! Nu väntar jag bara på Amanda och dom som ska hämta upp mig. Tack så mycket :)

    För övrigt var jag på konfirmation för min kusin och tre andra igår, det var mysigt :) Tack för dagen!

    pizza, pizza, pizza...

    Gårdagen startade bra genom att det kändes bra på svenskprovet. Phu! Nu hoppas jag bara på att det gick så bra som det kändes. Skoldagen flöt på som vanligt till halv fyra då det kändes otroligt skönt att komma hem. Trött, trött, trött!

    På kvällen kom det hit lite juniorer och så, eftersom det åskade så kunde dom inte gå på utflykt på berget som planerat. Efter det åkte vi på tonår in till Benidorm och åt. Jag var inte det minsta hungrig, men delade på en pizza med Elin i alla fall. Uh, det skulle jag inte gjort. Jag åt tills jag sprack, nästan. Jag var tvungen att knäppa upp mina byxor innan vi åt, och efteråt gick dom absolutabsolut inte knäppa. Uh. Verkligen proppmätt! Nå ja, det var ju intressant.

    Idag har mina föräldrar åkt till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet, de galningarna. Så jag och Pauline är barnvakter åt Nellie. Mys! Och vet ni vad vi har ätit? PIZZA såklart. Haha! Känns otroligt nyttigt :)

    man tager vad man haver

    Plugg, plugg, plugg. Mja. Svenskprovet om språkhistoria som vi har imorgon image290känns inte direkt allt för lockande måste jag säga. Jag har suttit och läst igenom ett tjockt häfte med bara fakta nu. ÅH! Jag som var trött redan innan... Dessutom försöker jag nöta in svaren på instuderingsfrågorna, vilket inte vill gå jättebra. Nå ja, jag får plugga ännu mer och hoppas på det bästa helt enkelt. Man kan inte göra mer än sitt bästa! Något som gör pluggandet så mycket roligare är mat. Vad vore jag utan mat? Ingenting :D Haha. Idag visste jag dock inte vad jag var sugen på, men jag hittade ett paket med frukostknäcke och ja. Man tager vad man haver! Gott är det i alla fall. Tror jag åt åtta stycken! Haha, matvrak :) Nä, nu kanske det är dags att fortsätta plugga? Just det. Det har tydligen regnat såg jag på marken. Synd!

    underbara, underbara ljud.

    När jag nyss skulle stänga altandörren var jag bara tvungen att ställa mig och lyssna på det underbara ljudet en stund. Nämligen fotbolsspelande och härliga skrik bortifrån fotbollsplanen. Snacka om att man saknar det! Dumma, dumma rygg. Jag vill också kunna spela. Trots att jag verkligen sög, så var det så kul! Jag saknar gemenskapen. Åh.

    För övrigt hade vi avslutningsfoto idag. Alla var så sjukligt snygga! Haha. Alla i våran klass skulle vara utklädda till något som börjar på G. Jag skulle likna ett geni, om jag lyckades kan dock inte jag svara på.. haha :)

    ge mig tips!

    Jag fryser. Fryser mycket. Fryser rumpan av mig. Det är ganska läskigt. Är det en sak som är säker så är det dock att jag inte får vara sjuk imorgon. Får, får, får inte. Fattar ni? :) Vi tar nämligen avslutningsfoto imorgon. Och tänk hur tråkigt det skulle vara att missa det!
    Jag skulle testa med lite karamellfärger och så förut, och råkade få på händerna. HAHA! Det var envisare än jag trodde. Det sitter fast! Får väl gnugga sönder händerna om det så skulle behövas.

    Förresten... jag behöver tips på vad man kan vara på avslutningsmaskeraden! Som kanske inte är jättesvårt att klä ut sig till och så? GE MIG TIPS.

    tur att man är tjej!

    Nu har jag äntligen lyckats stilla mitt enorma godissug! Tur att man är tjej så man faktiskt har en anledning till att äta massa godis en gång i månaden :) Jag sprang runt i panik efter godis.. Jag lyckades snylta en bit från Nellie och två från Pao. Det räckte inte, så det fick bli en promenix till affären! Hm.. det var ju intressant. Nono.

    Matte nationella som vi hade idag gick kanske rätt bra. Haha, jag vågar inte säga att det gick bra. Vi var bara två i våran grupp eftersom en var sjuk! Pinsamt. Men vi lyckades nog ganska bra i alla fall :)
    Just det. Vi spelade upp våran låt som vi hade i projektarbete igår på musiken. HAHA! Jag och Ellen är ju rätt grymma på att rappa o så, verkligen. VG blev det i alla fall! Haha. Och min lärare chockade mig ganska rejält genom att berätta att jag fick VG+ på min uppsats som jag verkligen var så otroligt missnöjd med, jag trodde ärligt talat inte att jag skulle få mer än G. Tack för det!


    utflykt

    Gårdagen tillbringades vid Silverfallen och Jättadalen på utflykt med mamma, pappa och min lillasyster. Mysigt var det! Oj.... jag kom på att jag glömt öva på min klarinett. WO-ooooo..... bäst att öva kanske? Hinner inte skriva! Tjingtjing.

    Muntliga nationella i matte imorgon förresten. Önska mig lycka till!


    image289

    grattis!

    Utedagar, utedagar, utedagar. Ja, gott folk.. Det är sommar! Det resulterar i få inlägg :)

    Var och spelade fotbollsgolf med tonår igårkväll eftersom min enorma huvudvärk (ja, jag var hemma på dagen..) hade släppt, jag kom på delad nästsista plats. Grattis till mig! Det var i alla fall mycket roligt. Men innan dess kom min kära vän Erika förbi på moppen! Hon tog nämligen moppekort igår (jag är måttligt avundsjuk...) och kom och överraskade mig. Tjoho, grattis! :D Och idag var jag på stan med min familj, vi gick och kikade i de nya affärerna Biltema och Mio. Sen blev det även en liten tripp på det nyöppnade Max! Haha, mums var det. När jag hade kommit hem kom Erika uppkörandes på moppen, mycket trevligt trots att vi inte kunde vara ute så jättemycket pga hennes solexem, stackarn.. Trots det känner jag att jag har bränt mig! Haha, det kliar på armarna...

    Nu sitter jag här och tänkte skriva klart min uppsats till musiken om vad det finns för nytta med att känna till musikhistoria. Haha, sjukt svårt med tanke på att jag känner rätt starkt att det inte finns någon nytta!


    Jag och Erika i våran finaste utstyrsel. Grattis vännen!
    image287

    solen lyser, himlen är blå...

    image285Solen är uppenbarligen inte jättebra för mitt huvud idag. Jag klarade inte ligga ute i tio minuter utan att allt började snurra... dags för vatten tror jag! För vem sjutton vill sitta inne när det är så sjukt fint väder? Otroligt varmt ju. MMMM i love it!
















    typ yrsel

    Tjo!
    Kan ju först och främst berätta att so-provet kändes bättre än förväntat. Mycket bättre! Får väl se vad resultatet blir bara :)

    Imorse vaknade jag helt normalt, inte ont någonstans.. men när jag skulle resa mig ur sängen så snurrade allt bara till, överdrivet mycket. Jag tänkte att det säkert skulle gå över snart, eftersom jag brukar få så. Men hepp, inte den här gången. Jag kunde inte sitta vid köksbordet ens, utan var tvungen att lägga huvudet på bordet. Men inte hjälpte det.. mamma sa åt mig att gå och lägga mig. Så det blev lite frukost på sängen ;) Tänkte att jag säkert skulle klara av att gå till skolan i alla fall, bara jag fick lite vila. Men den förhoppningen sket sig, det fick bli en hemmadag istället. Jag menar, hur lätt skulle det vara att gå i skolan och vara rädd att svimma hela tiden? Och inte kunna vrida huvudet alls utan att allt snurrar till och att det till slut svartnar framför ögonen. Det är riktigt läskigt faktiskt! Men det börjar gå över :) Har legat ute i solen lite, tänkte att det kaaaanske var bra. Antingen är det bra eller också är det dåligt, det märker jag väl.. haha. Ser ut som jag har fått lite färg! Tjohej. Jag ser dock ut som en prickikorv på bröstet. HAHA, snyggt. Men det brukar bli fint till slut :)

    Jag ska snart beställa en kebabrulle tänkte jag.... men först blir det lite solning till!

    om inte hitler hade funnits....

    En sak som stör mig är att tjejer och killar tänker så olika. Om en kille kollar på en massa gånger, behöver det inte betyda något. Ändå blir tjejen jätteglad och tänker att han säkert är intresserad. Haha! Och om en kille skriver ett hjärta typ när han ska gå, så är det inte säkert att han menar något med det. Men det tror ofta tjejen! Haha, det tog dom upp på tjejkonferensen, och det är ju så sant! Jag tycker att vi ska lära oss att tänka på samma sätt som det motsatta könet. :D


    Nejnej, åter till so-boken. Jag hatar Hitler. Min mamma sa att om det är någon jag får hata, så är det honom. Så det gör jag! Tänk om inte han hade funnits, då hade inte jag behövt sitta här och plugga till ett himla prov!


    Kolla här förresten hur sjukt nära jag var min syster hela helgen. Och inte ens en kram blev det! :( Fy vad jag saknar henne...
    image284

    37 dagar kvar.

    Konferensen blev bra! Väldigt bra. Alla visste vad som krävdes för att uppmuntra varandra. Komplimanger, söta gärningar och ja.. underbart! Stämningen var så fin. Det är sånna grejer man vill att alla ska få uppleva, alla är värda det! Man fick sig verkligen några tankeställare, och redan nu känner jag mig annorlunda. Jag känner till exempel inte det där suget efter att läsa alla de där bloggarna som tar upp hela min vardag, haha. Nej, det känns som jag inte behöver läsa dem, det finns annat som kan förgylla mina dagar! Bloggar ska inte vara prioritet nummer ett i mitt liv. I alla fall, jag lärde känna några nya tjejer, så roligt! Tack allihop för helgen :)

    Och idag var det skola, som vanligt. Jag som hade vant mig vid att vara ledig efter fem dagar utan skola. Åh.. Nå ja, den gick bra. Vi har kommit fram till att vi ska rappa i vårat projektarbete i musiken, eftersom vi inte kom på någon melodi! HAHAHA. Det blir intressant.... Man får inte glömma "pekfingerdansen" som min pappa så fint kallar det. Haha! Det blir grymt tjejer ;) "Livet är trist. Du är mobbad, du är ful...." Hahaha. Det kanske kan bli årets sommarplåga? ;) Nja, skulle inte tro det va.

    Vet ni vad förresten? Idag är det 37 dagar kvar till avslutningsdagen. 37 hela dagar. Fattar ni, det är INGENTING! Fem veckor kvar på Torsdag. Huhh, det är verkligen ingenting. Men först ska jag klara av minst sju prov. Hmmm...
    Nationella i matte imorgon. Underbart! Men jag ska klara mig igenom det också, allt går om man bara vill.

    Förresten träffade jag min vän Jacob i Jönköping i Lördags. När mötet på Junedalskolan (där tjejkonferensen var) var slut, drog vi till pingstkyrkan och Lörda Live. Där befann han sig! Trevligttrevligt :)

    Slut för idag, tack för idag. Vi ses imorgon, ha det så bra! Nej okej, det kanske blir ett litet inlägg senare :)

    tjejkonferensen

    Nu sitter jag här en liten stund bara. Är nervös som sjutton! Förstår inte varför jag måste vara det.. Hur många gånger har jag inte varit i Jönköping liksom? Dessutom är det bara tjejer där, det är hellugnt ju. Ändå är jag så nervös att jag mår illa.. haha! Jag ska åka om ca 25 minuter. Sen blir det ingen mer bloggning den här helgen! Jag ska nämligen på tjejkonferensen. Tjoho!

    Förresten, SM-guld till Skövde HF! GRAAAATTIS :D Så underbart! Till och med så underbart att mamma började gråta glädjetårar..... hahaha


    Ha en superbra helg! PUSS :D

    tjejkonferensen!

    Hallihallå!

    Gårkvällen blev mysig med familjen och våra kompisar i Källby :) God grillad mat och äppelpaj satt inte fel i kistan!

    nehepp, nu blire mat.... skriver snart igen :D haha

    sådär, i'm back!
    Vi var vid elden och sådär i Källby, mycket mysigt och troligtvis mycket mer nyktert än i Skultorp... Nå väl, ikväll har min familj bjudit hem några kompisar på grillning! Och imorgon sticker jag till Jönköping och Tjejkonferensen..

    Ska träffa JONNA! :D wohoooooooo. Ett halvårsen nu, sjukt längesen... Ska eventuellt träffa Otto och Markus också!


    Nä, nu måste jag gå och packa o såntdärnt ;)

    jag i mitt självfall som kommit på äldre dar!
    image283

    RSS 2.0